Het drama van een UPC mediabox

Door Kaasplank op maandag 8 juni 2009 10:53 - Reacties (35)
Categorie: -, Views: 20.865

Al sinds ik met mijn vriendin ben gaan samenwonen in ons eerste huisje heb ik tv van UPC. Er is in de achterhoek bijzonder weinig keus qua aanbod van televisie dus die keus was snel gemaakt. Bij mijn ouders keken we ook televisie via UPC en we hadden al internet via de kabel vanaf ergens in '99 toen het nog gelrevision heette.

Na een tijdje analoog gekeken te hebben kregen we een upc mediabox thuisgestuurd middels de zo gehekelde ongevraagd opsturen methode. Omdat ik toch wel nieuwsgierig was heb ik de mediabox aangesloten op mijn toen nog CRT televisie en ik was direct onder de indruk van de toegevoegde waarde van de mediabox. Een televisiegids op je scherm, on-demand en natuurlijk het betere beeld. Inmiddels heb ik een 37" lcd televisie en een mediabox met harde schijf en hoewel ik over het algemeen prima tevreden ben over digitale tv en UPC in het algemeen is de mediabox zelf in mijn ogen toch een waardeloos stuk elektronica. Hieronder een opsomming van mijn problemen na enkele jaren mediabox.

Favorieten
Toen er middels een firmware update eindelijk de mogelijkheid kwam om je favorieten te selecteren zodat je niet meer langs alle zenders waar je geen abo had hoefde te zappen ging een oude wens in vervulling. Echter werkt dit favorieten systeem niet helemaal foutloos. Bij het aanzetten van de mediabox moet ik eerst op blauw drukken voordat ik in mijn favorieten zit. Vergeet ik dit dan kom ik met het zappen al snel op zender 11. De interactieve UPC zender. Over interactieve zenders later meer.

Ook zijn mijn favorieten na een nachtje op standby regelmatig verdwenen. Hierdoor mag ik fijn middels de niet al te snelle zenderlijst weer een smilie bij m'n gewenste zenders zetten. Het verdwijnen van de favorieten gebeurd gemiddels 1x per maand.

Interactieve zenders
Tussen de beschikbare zenders zitten meerdere interactieve zenders. Het idee hierachter is dat je middels de rode knop meer informatie kunt krijgen over het programma of andere ongerelateerde rommel als spelletjes en prijsvragen. Ik heb zelfs al een reclame gezien waarbij je op de rode knop kunt drukken om een proefrit van een nieuw model auto kunt aanvragen. Ik ben bang dat deze vorm van reclame in de toekomst nog veel ergere vormen gaat aannemen.

Dan het grootste probleem van interactieve zenders. Ze zijn traag! Hoe vaak zap ik wel niet snel langs zender 11 of 15 waarbij ik ineens niet verder kan zappen omdat de box niet reageert. Ook ga je regelmatig terug naar de interactieve zender als je al op het volgende kanaalnummer bent. zap via 15 naar discovery op 16 en *poef* je bent zonder het te willen terug op 15. Hetzelfde geldt voor kanaal 108 en 109. Ook moet je regelmatig eerst op rood drukken op je afstandsbediening voordat je uit de interactieve zender bent. Pas dan kun je weer verder naar een andere zender.

Het op hol slaan van de afstandsbediening
Deze is heel simpel. Druk op volgende zender en de mediabox zal geheel gratis en voor niets verder blijven zappen totdat je weer op een andere knop drukt. Dit ligt 100% aan de mediabox en niet aan m'n logitech afstandsbediening waarbij ik als test ooit al eens de batterijen heb verwijderd.

Het vergeten van de instellingen
Nog zo'n mooie. Kom je 's ochtends beneden om even het journaal te kijken zijn ineens als je instellingen weg en moet je alle zenders opnieuw opzoeken. Ben je daarmee klaar mag je natuurlijk je favorieten ook weer toevoegen ;)

signaalverlies
Mijn coaxbekabeling is na oplevering door een bevriende installateur aangelegd en vanaf mijn muuraansluiting naar mijn mediabox ligt een kabel in de hogere prijsklasse. Volgens het installatiescherm is mijn signaal ruim voldoende en toch krijg ik regelmatig artifacts bij zenders. Extrabonus ellende bij signaalverlies is dat je een melding in beeld krijgt die niet weg gaat zodra je een andere zender kiest. Enige optie is de box uit en weer aan te zetten of op de guide knop en vervolgens op back te drukken.

bouwkwaliteit van de mediabox
Hier kan ik kort over zijn. Die is slecht. De harde schijf rammelt soms alsof hij elk moment uit de behuizing knalt.

Zodra me nog meer ergernissen te binnen schieten zal ik de lijst updaten. Heb je zelf een ergernis die hier nog niet staat, drop hem in de reacties en ik zal hem toevoegen.

Al met al ben ik dus ver van tevreden over de werking van de mediabox maar bij gebrek aan alternatieven heb ik helaas weinig keus.

Volgende: stel het licht gaat iets eerder op groen update: meer foto's 11-'09 stel het licht gaat iets eerder op groen update: meer foto's

Reacties


Door Tweakers user Yokidrink, maandag 8 juni 2009 11:10

Ik heb zelf geen upc (zit in frankrijk) dus kan niet weten of dit een algemeen probleem is of niet? Ik mis namelijk een beetje in dit verhaal wat je gedaan hebt via UPC om de vele problemen te verhelpen.

Door Tweakers user Lieuwe15, maandag 8 juni 2009 11:14

Interactieve zenders en het op hol slaan van de afstandsbediening zijn erg herkenbaar!
Bij verschillende mediaboxen die ik ken is dit het geval. De interactieve zenders zijn erg vervelend, om een nummer van een kanaal in te voeren moet je dan eerst weer op de upc knop drukken, heel irritant.

Favorieten gebruik ik niet meer sinds hij ze 2 keer vergeten heeft, ken inmiddels de interessante zenders wel uit mijn hoofd..

Door Tweakers user blaatkipje, maandag 8 juni 2009 11:44

Omdat onze UPC box zo traag is, zap ik nu via het programma overzicht. Dat is wel snel en geen gezeur met interactieve zenders.

Door Tweakers user eviltweaker, maandag 8 juni 2009 11:45

Bij ons thuis gaat de box soms niet meer aan, als je deze wilt aanzetten dan is die dus gewoon vastgelopen. Wat helpt is de stroom erafhalen en er opnieuw opzetten.

Moet je wel weer een paar min wachten voordat je tv kunt kijken.

Door Tweakers user Shanquish, maandag 8 juni 2009 12:27

herkenbaar verhaal, je ergernissen deel ik met je.
ook wat eviltweaker meld over het vastlopen herken ik, erg leuk als je denkt wat opgenomen te hebben en vervolgens blijkt ie dat dus niet gedaan te hebben.

ik heb tevens regelmatif dat ik de HDD hoort kraken, als je dan de videorecorder sectie wilt selecteren in het menu kan dit niet, en meld dat ik maar contact moet opnemen met de klantenservice.
blijkt dus dat de HDD af en toe gewoon niet opspint.

overigens mis ik in je verhaal de nevenfunctie die het apparaat biedt, namelijk de kachelfunctie.
het apparaat wordt bij mij echt bloedheet, ondanks dat ie compleet vrij staat.
je hand 10 seconden op de decoder neerleggen is not done.
of heb je daar geen last van?

Door Tweakers user thewizard2006, maandag 8 juni 2009 12:47

Ik heb niet zozeer problemen met de box maar meer met UPC zelf.
Moet toegeven dat ze goede stappen vooruit maken maar af en toe.... heb met zeer grote regelmaat dat ik artifacten heb. Bij de ene zender wel bij de ander niet. Soms bij maar 1tje de andere keer bij allemaal. Soms helpt resetten, soms ook niet. Is geen pijl uit te trekken. Ook wel gehad dat de zenders totaal op zwart gingen en een week later weer beschikbaar waren.....

Die extra functies als favorieten, tv gids etc gebruik ik zelf niet. Mede doordat het redelijk traag is en ik het onoverzichtelijk vind (heb me er nog niet echt in verdiept maar vind ik ook niet boeiend).

Binnenkort over naar Digitenne van KPN. Ben benieuwd hoe de beeldkwaliteit en artifacts tov beide leveranciers zijn. Wel minder zenders maarja naar omroep fryslan of kampioenschappen schaak kijk ik toch niet....

Door Tweakers user MueR, maandag 8 juni 2009 12:50

De meest irritante eigenschap van de UPC mediabox is nog altijd een kormme gedachtenkronkel bij UPC. Updates voor de software op dat ding stuur je niet om 8 uur in de avond, dat doe je lekker om 5 uur 's nachts. Zo irritant als je iets zit te kijken en ineens gaat je tv uit.

Een ander irritante neiging van UPC is het invoegen van reclame. Op zenders als National Geographic Wild duwen ze gewoon minutenlange reclame er in voor idioterie als digitale TV (hoi, heb ik al, en deze zender is niet via analoog te bekijken), internet (hoi, heb ik al, rot op), cyberpesten (pak je echt NatGeoWild of History Channel voor ja, koters kijken dat niet) en sinds een weekje, de slechtste reclame ooit: GoedTV.

Door Tweakers user Kaasplank, maandag 8 juni 2009 13:05

@shameete:

Daar heb je inderdaad een goed punt. Die van mij wordt ook bloedheet. Als ik ziek was zou ik met dat ding in bed gaan liggen ipv een kruik :P

Door Tweakers user twixx, maandag 8 juni 2009 13:11

Ik herken ook het e.a. terwijl ik bij Ziggo zit met een Cisco decoder. Blijkbaar is het erg lastig om het zo stabiel te maken als de 'ouderwetse' VHS recorder :P

Door Tweakers user m van Driel, maandag 8 juni 2009 13:13

Helemaal mee eens, Dat hele digitale tv gebeuren is echt waardeloos. Je instellingen ben je regelmatig kwijt, het werken met je favorieten zenders is omslachtig.

Het kastje staat nu uit en ik kijk alleen nog maar analoog.

trouwens triest als je ziet wat dat ding gebruikt aan stroom als hij uit staat

Door Tweakers user bastv, maandag 8 juni 2009 13:59

ik blokkeer altijd de interactieve zenders zoals 11 en 15.
als je er dan langs zapt krijg je gelijk een scherm met deze zender is geblokkeerd.
dat hij door blijft zappen heb ik ook met mijn logitech harmony one.... heel irritant.

Door Tweakers user Kaasplank, maandag 8 juni 2009 14:04

@bastv:

Dat is een goede tip. Vanavond direct maar eens proberen. Ik was er zelf nog niet opgekomen om de blokkeer optie hiervoor te misbruiken. Ik moet toch m'n favorieten weer opnieuw instellen omdat vanmorgen weer fijn "init" op het schermpje kwam.

Trouwens dat schermpje heeft ook 0,00 toegevoegde waarde. Waarom nou de zendernaam + programma naam tegelijk op dat scherm? Op die manier zijn geen van beide compleet te lezen.

Door Tweakers user Henk3, maandag 8 juni 2009 14:08

Gewoon digitenne gebruiken, werkt altijd en geen gezeik.

Door Tweakers user Parabellum, maandag 8 juni 2009 14:18

Omgeving Amsterdam, nooit problemen gehad met de UPC box, het kan dus wel. Ik denk dat het een nadeel is dat in het begin teveel boxen vervoerd zijn, ongevraagd naar klanten opgestuurd, weer teruggestuurd en nieuwe klanten krijgen een 2de hands box.

Ze moeten die dingen imho ook niet verhuren maar verkopen voor een eenmalig bedrag zodat iedere klant altijd een neiwue krijgt.

Door Tweakers user Arfman, maandag 8 juni 2009 14:19

Kun je geen ander kastje eraan knopen? Mooie Humax decoder ofzo?

Door Tweakers user Kaasplank, maandag 8 juni 2009 14:20

@henk3

Ik heb digitenne gezien bij een kameraad en dat gaf lang niet zo'n goed beeld als digitale tv van UPC hoor. En bovendien werkte volgens hun dat digitenne ook voor geen meter.

Door Tweakers user Blasterxp, maandag 8 juni 2009 14:37

Ik heb van Ziggo een Humax en een Samsung decoder... Ik ben er best over te spreken.

Ze hebben dan wel geen HDMI of harddisk, maar ze werken, kijken en klikken wel snel.

Als ik ooit moet upgraden (wil toch wel hdkwaliteit) wil ik graag een onafhankelijke (dus zonder software poep van de provider) digitale ontvanger.

Maarja, mag dat eigenlijk?

Door Tweakers user MueR, maandag 8 juni 2009 14:55

@Blasterxp
Bij UPC in ieder geval niet. Daar moet alles via die verrotte Mediabox.

Door Tweakers user EnzoMatrix, maandag 8 juni 2009 15:02

wat ik mis is een kopje: "En dit is wat UPC heeft gedaan/proberen te doen om mijn problemen op te lossen"

of een kopje: "En radar zegt er dit van"

:) alleen problemen opzoeken en niks werken naar een oplossing is ook weer zo half assed

Door Tweakers user riddles, maandag 8 juni 2009 16:04

@BlasterXP: da's mijn ervaring met Ziggo ook. De SD Samsung boxjes zien er niet echt gammel uit, maar ik heb er eigenlijk geen problemen mee, zeker niet zoals hierboven besproken. Hij wordt best wel warm, maar dat is dan wel het enige. Zappen gaat voor digitaal idd. wel redelijk snel (maar lang niet zo snel als analoog natuurlijk).

Eigenlijk dacht ik dat dit "de standaard" was. Het verbaast me dat de box van UPC zo slecht is.

Door Tweakers user Shanquish, maandag 8 juni 2009 16:08

bij UPC zeggen ze dat het inherent is aan het kastje, " dat warm worden is normaal"

ik heb zo'n idee dat ik binnenkort weer een monteur over de vloer heb vanwege de falende HDD.

UPC zal er imo een goeie zet aan doen om die digitale tv ala Ziggo vrij te geven.
dan gaat meteen die decoder er tussenuit en gaat de kaart in mijn CI slot achterin de tv.

Door Tweakers user MeneerG, maandag 8 juni 2009 16:13

Wat ik als irritant ervaar is dat op Discovery Channel de UPC reclames er overheen komen. Zit je een programma te kijken, komt er een normaal reclame blok, okť. Bijna aan het eind van dat reclameblok komt er dan een UPC reclame overheen van 2,5 minuten.

Door Tweakers user Shanquish, maandag 8 juni 2009 16:18

@bastv, kun je bij het blokkeren van die zenders nog wel gebruikmaken van de interactieve diensten via het menu of de afstandsbediening of is dat dan meteen verleden tijd?

Door Tweakers user AlvaK, maandag 8 juni 2009 17:13

Extrabonus ellende bij signaalverlies is dat je een melding in beeld krijgt die niet weg gaat zodra je een andere zender kiest. Enige optie is de box uit en weer aan te zetten of op de guide knop en vervolgens op back te drukken.
Naar een interactieve zender zappen en weer terug naar waar je was, helpt ook. Scheelt je weer resetten. :)

Door Tweakers user Kaasplank, maandag 8 juni 2009 17:54

Ik heb net wat van die interactieve zenders geblokkeerd en dat werkt prima. Ik weet alleen niet of het hoort maar ik heb geen beeld maar wel geluid bij zo'n geblokkeerde zender :D

Door Tweakers user bastv, maandag 8 juni 2009 19:45

@shameete, via het menu is het nog wel mogelijk om upc on demand op te vragen etc. maar met het zappen heb je er geen last meer van.

Door Tweakers user H!GHGuY, maandag 8 juni 2009 19:48

Tjah, wat verwacht je dan ook van consumer electronica. Alles moet zo goedkoop mogelijk want elke eurocent die je op een doos uitspaart is 10.000§ winst per miljoen doosjes.

Door Tweakers user Shanquish, maandag 8 juni 2009 22:21

idd, zojuist de interactieve meuk gelocked maar dat zapt toch een stuk beter :p
geweldige tip _/-\o_

Door Tweakers user ^Mo^, dinsdag 9 juni 2009 08:01

Ach ja, UPC... ik heb het al opgegeven en gewoon geaccepteerd (zo vaak kijk ik nou ook weer niet TV). Ik haal altijd de stroom er af als ik niet kijk, en heel vaak is het zo dat ik ook alles opnieuw moet installeren (maar ook weer niet altijd!). Favorieten stel ik niet meer in, aangezien de boel zo vaak weg is doe ik dat ook niet meer.

Wat ik ook regelmatig heb is dat als ik TV aan het kijken ben, dat die mediabox opeens gaat herstarten :?

En nu heb ik weer wat nieuws: Volgens de mediabox heb ik geen abonnement op Nederland 1 en 2. Dus tijdens het zappen worden die overgeslagen, maar als ik gewoon 1 of 2 intoets op de afstandsbediening werkt het wel.

Door Danny, zaterdag 13 juni 2009 12:01

Vanmorgen met veel pijn en moeite en de hulp van UPC (2x 15 minuten aan de foon hangen) aan de gang gekregen maar nu heb ik geen geluid. Ja ik heb wel geluid maar dat is m'n eigen gegil!
Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn en hoe ik dit oplos?

Door cilly, woensdag 24 juni 2009 20:24

Goh, toch ff moeite genomen op google wat problems over upc mediabox gezocht. Zoveel! Heb sinds 6 weken upc mediabox, beeldkwaliteit o.k [woon in Amsterdam] maar vastlopen ontelbaar keren. 2x upc gebeld,keurig geholpen,geen lange wachtrij, moest resetten, helpt niet nog steeds vastlopen. 2e keer gebeld, moest updaten, helpt niet. loopt nog vaker vast! Ben blij als ik 15 min. kan kijken. Heb toen zelf maar weer op fabrieksinstelling gezet, dan kan ik langer kijken. Heb wel vaak storing als ik TVespana en Discovery travel/ kijk, vastlopen, uitvallen, beeld looptvast geluid gaat wel door, maar top of the bill is dat mediabox uitvalt maar beeld en geluid gaat gewoon 1 halfuur lang door! Na 2x favorieten ingesteld te hebben heb ik dit maar opgegeven, want alles gaat toch weer weg als ie uitvalt. Laat staan" Interactief" gedoe. Ik kijk gewoon kabel tenzij ik bepaalde zenders wil zien. Inderdaad wil je niks missen van het programma dan maar "DE STEKKER ERUIT' en gelijk weer in en op UPC knop drukken. staat zelfs in het instruktieboekje!! Ook niet gezond voor het apparaat. Heet worden doet mijn mediabox niet [nog niet :z ] Maar toch bedankt voor jullie info/klachten. Ik laat geen monteur komen,wordt alleen maar erger en geen dure 0900 meer bellen. Als abo afloopt zeg ik op en probeer Canal digitaal.

Door ruud, vrijdag 24 juli 2009 15:47

wie kan mij helpen?
ik heb net de mediabox van UPC opgehaald.
een HD DVR ..alles netjes volgens de handleiding van UPC geinstalleerd maar nu geeft de mediabox " init " aan.
Ik heb alles al geprobeerd.
alle kabels nagelopen, TV uitgedaan en de stroom van de mediabox gehaald.
Maar de melding " init " blijft maar terugkomen.
de mediabox doet helemaal niets meer ( ook niet via de afstandsbediening ).
Heeft iemand een idee hoe ik hem toch weer aan de praat krijg?
alvast bedankt!

Door Ali, vrijdag 11 september 2009 14:18

@ruud

Heb gisteren ook mijn HD DVR binnen gekregen. Meer dan "Init" laten zien doet ie ook niet.
Ik kan wel gewoon tv kijken, aangezien het anologe signaal blijkbaar door de DVR gevoerd wordt naar de tv.

Sucks, als de "Init" melding nogsteeds aanwezig is, dan bel ik vanavond (nadat ik thuis ben van het werk) naar joepiesie.

Door Elly, zondag 11 oktober 2009 13:15

Sinds vrijdag heb ik een heel vreemd probleem met mijn mediabox. Op vrijdag had ik groen beel, op zaterdag inktblauw en 'vandaag is rood'. :+

Probeer al een hele ochtend om UPC te bellen, maar krijg steeds te horen dat de wachttijd langer is dan tien minuten. Ik erger me dood aan die kostbare telefoontjes, temeer omdat ik vrij telefoneren heb van UPC, maar dat geldt dan natuurlijk weer niet voor die 0900 nummers.

Herkent iemand dit probleem? Is de oplossing (alweer) een nieuwe mediabox?

Door Dauwerse, woensdag 14 oktober 2009 06:36

Wat een ellende allemaal, om er ook maar een schepje boven op te doen zal ik mijn ervaringen met jullie delen.

Toen ik met de digitale tv van UPC begon (dat ding met dat toetsen bord als afstandbediening) was alles perfect, nooit geen problemen.
Toen kwam de nieuwere versie en ik was daar in geÔnteresseerd en heb besloten die te nemen (dit was de versie zonder dvr) werkte perfect, nooit geen problemen.
Toen kwam de versie met dvr, nou dat zou het zijn..... vanaf die dag begonnen de problemen.

Middels de [OK] knop en pijltje links of rechts kan je dan zappen terwijl de kast op het oude kanaal blijft staan, helaas slaat dat ding te pas en te onpas op hol en zapt van kanaal 1 tot kanaal 999 en aan het einde begint ie gewoon weer opnieuw totdat je een willekeurige toets indrukt, maar bij welk kanaal was je eigenlijk gebleven? (#@!#!#$%#!)

Als je het geluk hebt dat dit niet gebeurd, en je bent al een aardig eindje op weg met zappen, staat dat ding zonder dat je ervoor kiest op kanaal 5 (#$@@#!@#)
Ik heb ook een abonnement op film1, daar kun je dan ook on demand op kijken, tenminste.... als je dan geen foutmelding krijgt dat je kabels weer eens niet in orde zijn, of dat het kl*te ding weer eens niet een keertje vast slaat.

Ik heb vanaf November 2008 tot Februari 2009 zoveel moeten bellen met de "HELPDESK" (nou, nou, wat kunnen die je helpen zeg) dat ik van dat bedrag een leuk weekendje weg had gekund.(dit kan ik aantonen aan de hand van de KPN telefoonrekening die ik naast die fantastisch diensten van UPC heb)

In deze periode heb ik 6 x een nieuwe dvr gekregen, en allemaal vertoonde ze de zelfde gebreken.
Wie je ook aan de lijn krijgt bij die helpdesk niemand weet wat je probleem is, WAARVOOR HOUDEN ZE DAN EEN LOG BIJ, EN MOET JE JE POSTCODE EN HUISNUMMER INSPREKEN, ze zien toch wie je bent en kunnen toch lezen wat het probleem is zonder dat je weer het hele verhaal moet vertellen (ja, ik begrijp het aan 1 kant wel, hoe langer je aan de lijn bent hoe meer ze er aan verdienen).
Een van die klanten van die helpdesk wist mij zelfs te vertellen dat de problemen die ik had kwamen door de "afbuiging van het infrarood signaal van mijn Philips plasma tv) yeah, right, ik heb er even een lcd van de kids aan gehangen en ik houd de zelfde problemen, dus opr*tten met die verhalen.
Ik had zoveel problemen met die dvr dat de TD (de tweede lijn zoals ze het noemen) het ook niet meer wist en ik werd een CUCO klant (Customer Communications) en werd vanuit daar verder geholpen (nou ja, geholpen?)
Het vaste persoon bij CUCO wist het na driekwart jaar ook niet meer en bood aan om de HD DVR uit te proberen, perslot waren het de halveer weken dus kon je voor weinig dat ding uit proberen, dus ik die HD DVR proberen.(en zonder dat ze het zeggen ga je weer een nieuwe overeenkomst aan en zit je er weer 12 maanden aan vast).
Op een gegeven moment ben ik compleet uit m'n dak gegaan over die fantastische producten van ze wat me §205,00/mnd kost (ex btw) en het nu vertikte te betalen, dat er een monteur van UPC kwam i.p.v. Gideon, en het hoofd van de kwaliteitscontrole, hmmm, heb ik het toch aardig voor elkaar zou je denken, niets, noppes, nada, ik zou na een week van de hr. M. van de kwaliteitscontrole een mailtje krijgen en kijken hoe het nu ging, ben nu 3 maanden verder, maar nog geen mailtje.

De eerste paar dagen ging het goed met die HD DVR, toen begon het, te pas en te onpas meerdere malen per dag bevriezen en herstarten (duurt dan zo'n 5 a 6 minuten voordat je weer signaal hebt) en alles wat je op dat moment geprogrammeerd aan het opnemen bent stopt er mee en ben je kwijt en of je nu on demand kijkt, of gewoon tv, of wat je ook aan het doen bent op dat moment, alles is weg.

Ik ken nu zo'n beetje alle functies van die afstandbediening (die de monteurs niet eens weten) en kan behoorlijk snel dat gene doen wat ik wil, maar dan moet dat apparaat het ook maar willen, als ik de eerste keer mijn favoriete kanalen wil aanvinken, omdat ik de rest van die zooi niet wil waar ze je mee opzadelen en voor laten betalen, dan pleurt ie die optie er gewoon uit en gaat dan weer gewoon terug naar het kanaal waar ie op stond, en kan je weer opnieuw beginnen.
Gelukkig hoef ik maar 1 x de favorieten in te stellen, en verdwijnen zie niet zoals door anderen omschreven (des al niet te min kan ik me hun ergernis heel goed begrijpen).

Maar dan is er nog een andere "fantastische" functie, de TV GUIDE, ben je er voor de hele week door heen aan het zappen (zonder er eigenlijk op te letten welke dag je dan zit of welk kanaal), springt dat kl*te ding weer naar het tv kanaal en kun je weer opnieuw beginnen terwijl je eigenlijk niet meer wist waar je was. ($#!!#@!@##)

Ik kwam er daarna achter dat je kunt zoeken naar een deel van de naam van je favoriete programma, leuke functie, als ik dan gevonden heb wat ik wil kan ik kiezen welke programma's op wil opnemen (als je dan hebt gevonden wat je wilt, vergeet het dan niet eerst met de blauwe knop vast te leggen, want als dat h**ren ding weer op het tv kanaal terug springt kan je alles weer opnieuw doen), maar goed, dan selecteer ik de afleveringen die ik wil op nemen en dat gaat zo heerlijk, tergend traag, dan zitten we plots weer gewoon tv te kijken zonder dat ik daarom vraag, kan ik weer opnieuw beginnen.

Nog zo'n mooie functie, pauzeren, ben je iets op tv aan het kijken, en je moet naar het toilet of wat dan ook doen, en je komt terug en drukt op [play] springt dat kl*teding gewoon naar een ander kanaal, zet je h'm dan terug naar het kanaal waarop je aan het kijken was, mis je gewoon dat deel toen die op pauze stond, dan denk je "dan spoelen we toch gewoon terug en gaan dan verder kijken!" nou werkt dus mooi niet, weg programma, en dan maar hopen dat het nog eens herhaald wordt zodat je het dan wel volledig kunt zien (als dat ding dan geen reset gaat doen).

In tussen heb ik nu al 5 HD DVR kasten gehad en was ik toch een aardig eind op weg met de betere monteurs die UPC heeft en met CUCO.
De problemen blijven bij deze kast elke keer het zelfde, weer gebeld, en krijg een monteur van UPC zelf, en wat denk je?, we gaan gewoon weer opnieuw beginnen waar ik in November 2008 was, schuiven ze me weer zo'n gewone DVR in m'n mik, waar ik er nog 2 van in de schuur heb liggen waarvoor ze al maanden retourdozen zouden sturen, ze lezen gewoon niet in die log wat het probleem is en doen als of het de eerste keer is dat je belt voor dit probleem.

Ik wist al wat er ging gebeuren, maar goed pleur dat ding maar neer.
Afgelopen maandag neer gezet, dinsdag was ik al weer in alle staten om een bijl in dat ding te zetten, gewoon weer alle zelfde problemen waar ik al driekwart jaar over heb moet janken voor dat er stappen ondernomen werden.
Die monteur van UPC heeft 1 x vergeten om zijn nummerweergave uit te zetten en die hebben we meteen opgeslagen, we hebben hem dinsdag middag gebeld en gezegd dat dat h*eren ding eruit moest, en ik geen zin had om al deze ellende weer mee te moeten maken, die zelfde dag zou er een andere monteur langs komen om weer de HD DVR te brengen, het is nu woensdag ochtend en zit nog steeds op h'm te wachten.

Wat niet in de voorwaarden staat die wij onder ogen krijgen, maar wel bij UPC intern in de voorwaarden staat is: "wanneer een klant 5 of meerdere keren moet bellen omtrent het zelfde probleem, de klant het recht heeft om de overeenkomst te ontbinden".
Nou, mooiere nieuws kun je niet hebben, dus voor die genen die er vanaf willen, dit is je kans en hoef je niet te wachten tot het einde van je overeenkomst.

Ik daar in tegen ga een stapje verder, wij kunnen onze overeenkomst eigenlijk niet opzeggen tot aan het einde van de overeenkomst, dus UPC kan en mag dat ook niet, want er is een overeenkomst over een product waarvan zij zeggen dat die goed is, en je dient gewoon te betalen.
Nou, dat stukje betalen dat doen we dus niet meer, dan maar een deurwaarder en voor de rechter, ik heb in het verleden genoeg bewijs tegen UPC verzameld.
De kosten die ze nu moeten maken a §45,00 per keer (ex btw) dat de monteur moet langskomen, en de §22,50 die ik zou moeten betalen voor die HD DVR is nu hun probleem en niet de mijne meer.

Dit zijn dan een beetje mijn ervaringen die ik met de (HD) DVR heb, ik zal jullie besparen wat ik voor problemen heb gehad met het 120mb internet van UPC, dat verhaal is nog wat langer dan deze.

Gelukkig is er nu een ander optie voor mij bij gekomen dan voor canal digitaal te moeten kiezen om van die UPC af te komen.
KPN heeft recentelijk de glasvezel bij ons aangelegd, helaas kunnen ze de stroom aanvragen niet bolwerken en kan het tot een half jaar duren voor dat ik mijn "GOLD" pakket krijg, 60mb internet, digitale tv met meer dan 100 gratis zenders en telefonie voor §110,00/mnd, ten opzichte van §205,=/mnd bij UPC, en zal het wachten op de KPN het meer dan waard zijn en de dag dat het wordt aangesloten gaat hier de vlag uit.

Heel veel sterkte.

Reageren is niet meer mogelijk